top of page
Vesikaton korkeapainepesu tampere

Katon pesu Tampereen seudulla sekä koko Pirkanmaalla

Kaikenkokoisille katoille ammattimaisesti, turvallisesti ja kilpailukykyisin hinnoin.

Ammattimainen korkeapainepesu
Hellavaraiset puhdistukset
Katon maalaukset

Katon pesu ja pinnoitus turvallisesti ja ammattitaidolla

Kun tarpeissasi on katon pesu Tampereen seudulla ja Pirkanmaalla, ota meihin yhteyttä ja tulemme arvioimaan tilanteen. Olemme erikoistuneet etenkin tiilikattojen pesuun ja maalaukseen. Meitä kannattaa lähestyä myös, kun vesikatteena on pelti- tai huopakatto.

Oletko taloyhtiön edustaja? Teemme myös suurempien kattojen pesut ja pinnoitukset.

Valitsemme oikean pesutehon ja käsittelyt

Uudemmille katolle voi riittää pelkkä sammaleen poisto ja kevyt vesipesu. Vanhemmille katoille tarvitaan yleensä kuitenkin ammattilaisen korkeapainepesu ja sen jälkeen katon pinnoitus maalaamalla. Tiilikatoille tehdään lisäksi sammaleen kasvua estävä käsittely.

Vanhan katon maalamatta jättäminen korkeapainepesun jälkeen tekee etenkin tiilikatosta entistäkin alttiimman sääolosuhteille ja lyhentää katon käyttöikää. Jos tiilen pinta on kulunut ja kiviaines on jo näkyvillä, alkaa katon uudelleenpinnoittamisella olla jo kiire.

Lue lisää sammaleen poistosta.

Tiilikaton pesu Tampere ja koko Pirkanmaa

Tiilikaton pesu ja maalaus kuuluvat tiilikaton ylläpitoon

Tiilikaton pesu ja maalaus kuuluu kiinteistöä ylläpitäviin töihin, joilla varmistetaan katon täysimittainen käyttöikä. Uusien kattotiilien pinta nimittäin kuluu ajan myötä.

Jos tiilikattoa ei maalata noin 15–25 vuoden kuluttua sen asennuksesta, vaarana on, että tiilet menettävät niiden vettä hylkivät ominaisuudet. Tällöin vesi alkaa imeytyy kattotiiliin ja tiilet rapautuvat ennen aikojaan ja jopa halkeavat.

Lue lisää katon pinnoituksesta ja maalauksesta.

Tiilikaton pesun vaiheet

Kun tiilikatto on jo ikääntynyt, se tarvitsee kunnon pesun ja maalauksen. Lyhimmillään pinnoituksen sisältävässä tiilikaton pesu-urakassa kestää kolme päivää, jos koko katon ehtii käsitellä yhdessä päivässä. Kokonaisurakan kesto riippuu rakennusten määrästä ja sääolosuhteista.

1.

Korkeapainepesu ammattilaisvälineillä.

2.

Sammaleen kasvuston estokäsittely.

3.

Katon annetaan kuivua.

4.

Katto maalataan kahteen kertaan.

Peltikaton pesun vaiheet

Peltikatoissa 5–15-vuotiaaseen kattoon riittää pelkkä korkeapainepesu. Tällöin levämäinen sammal saadaan katosta pois ja katto kiiltää kuin uusi. Vanhemmat peltikatot tarvitsevat kuitenkin tiilikaton tavoin uuden maalipinnan suojaamaan katemateriaalia, jottei pelti ala ruostua.

1.

Korkeapainepesu ammattilaisvälineillä.

2.

Ruosteiset kohdat ympäröidään ruosteenestomaalilla.

3.

Katto maalataan kahteen kertaan.

Huopakaton pesu

Huopakaton pesutarve vedellä on harvinaisempaa, sillä huopakatolla ei ole pinnoitetta tai maalipintaa. Yleensä huopakaton pesuksi riittääkin sammaleen poisto ja huuhtelupuhdistus.

Huopakattoa ei kannata pestä korkealla paineella, sillä muuten sen sirotepinta saattaa irrota. Yleisesti ottaen huopakaton puhtaana pitäminen pidentää katon elinikää. Jokavuotinen painepesu saattaa kuitenkin lyhentää sitä.

Me voimme pestä myös huopakatot hellävaraisella painepesumenetelmällä.

Saat meiltä samalla rännien puhdistuksen!

Kattotekniikka on vesikattojen asiantuntija 

Pitkä kokemus eri vesikatoista 

Huolto- ja korjauspalvelut 

Paikallinen yritys 

Kilpailukykyiset hinnat 

Nopeasti paikan päälle 

bottom of page