top of page
Katon maalaus ja pinnoitus tampere

Katon maalaus ja pinnoitus Tampereella ja koko Pirkanmaalla

Kaikenkokoisille katoille ammattimaisesti, turvallisesti ja kilpailukykyisin hinnoin.

Pidennä kattosi ikää
Vanhasta uuden veroinen
Torju sammaleen kasvusto

Katon maalaus Tampereella ja koko Pirkanmaalla

Kattotekniikka on kattoasiantuntijasi, jolta saat katon maalaukset Tampereella ja koko Pirkanmaalla. Ennen katon maalausta katto tulee pestä, ja teemme tämänkin ammattilaisvarusteilla ja katollesi sopivalla tavalla.

Lue lisää katon pesupalveluistamme.

Oletko taloyhtiön edustaja? Teemme myös suurempien kattojen pesut ja maalaukset.

Tiilikaton maalaus tulee eteen 15–25 vuoden jälkeen

Tiilikaton maalaus kuuluu kiinteistöä ylläpitäviin töihin, joiden ansiosta katto pysyy käyttökunnossa pidempään. Uusien kattotiilien pinta kuluu ajan myötä, jolloin sammal pääsee kasvamaan entistäkin paremmin huokoisessa tiilessä.

Jos tiilikattoa ei maalata noin 15–25 vuoden kuluttua sen asennuksesta, vaarana on, että tiilet menettävät vettä hylkivät ominaisuutensa.

Tällöin vesi alkaa imeytyy kattotiiliin ja tiilet rapautuvat ennen aikojaan ja jopa halkeavat

IMG_20230612_085242.jpg

Tiilikaton pinnoitus suoja-aineella vai maalilla?

Kattotiilet siis tarvitsevat jossain vaiheessa ylleen uuden suojaavan pinnan. Vaihtoehtoina on yleensä tiilikaton pinnoitus eli maalaus värittömällä suoja-aineella tai sävytetyllä maalilla.

Suosittelemme tiilikaton pinnoitusta värittömällä suoja-aineella eli kyllästystä yleensä uudemmille, noin 5–10 vuoden ikäisille katoille. Kyllästys suojaa kosteudelta, kasvustoilta ja pakkasen aiheuttamalta rapautumiselta. Lisäksi se pitää kattotiilien värin kirkkaana.

Vanhemman tiilikaton pinnoitus taas kannattaa tehdä sävytetyllä maalilla, joka kestää kauemmin kuin suoja-aine. Kyllästys kestää katolla noin 10 vuotta, kun taas maalaus antaa suojaa jopa 20 vuoden ajan.

Me voimme aina tehdä sinulla arvion, minkälaisen käsittelyn tiilikattosi tarvitsee.

Katon maalaus tekee katosta uudenveroisen

Kun katto maalataan, sävyn voi valita itse sävykartasta. Yleensä sävy kannattaa olla mahdollisimman lähellä alkuperäistä väriä. Maalikerros tekee katolle kuin katolle ihmeitä, ja kuluneenkin näköinen katto näyttää kahden maalikerroksen jälkeen taas kuin uudelta.

Uudenhohtavan ulkonäön lisäksi maalipinta on välttämätön suojakerros niin pelti- kuin tiilikatoille. Ilman kulutusta kestävää pintaa vesikatemateriaali on altis sääolosuhteille. Tiilikatoilla kattotiilet saattavat alkaa halkeilla, ja peltikatot ruostuvat ilman suojaavaa pintaa.

Tiedätkö, missä kunnossa kattosi on? Tilaa katon kuntotarkastus!

Katso, minkä eron tiilikaton maalaus tekee

Tiilikaton maalaus

Kun tiilikatto on jo ikääntynyt, se tarvitsee kunnon pesun ja maalauksen. Kokonaisuuteen sisältyy myös sammaleenestokäsittely.

1.

Korkeapainepesu ammattilaisvälineillä.

2.

Sammaleen kasvuston estokäsittely.

3.

Katon annetaan kuivua.

4.

Katto maalataan kahteen kertaan.

Peltikaton maalaus

Peltikatoissa 5–15-vuotiaaseen kattoon riittää pelkkä korkeapainepesu. Tällöin levämäinen sammal saadaan katosta pois ja katto kiiltää kuin uusi. Vanhemmat peltikatot tarvitsevat kuitenkin tiilikaton tavoin uuden maalipinnan suojaamaan katemateriaalia, jottei pelti ala ruostua.

1.

Korkeapainepesu ammattilaisvälineillä.

2.

Ruosteiset kohdat ympäröidään ruosteenestomaalilla.

3.

Katto maalataan kahteen kertaan.

Kattotekniikka on vesikattojen asiantuntija 

Pitkä kokemus eri vesikatoista 

Huolto- ja korjauspalvelut 

Paikallinen yritys 

Kilpailukykyiset hinnat 

Nopeasti paikan päälle 

Milloin katon maalaus kannattaa tehdä?

Katon maalauksen pystyy tekemään yleensä keväästä syksyyn säätilanteen mukaan. Talvea kohden mentäessä katon maalaus vaikeutuu sitä mukaa, mitä suurempi ilmankosteus on. Jos ilmankosteus on yli 85 % ympäri vuorokauden, maali ei enää kuivu.

Keväällä katon maalauksen voi tehdä silloin, kun pakkasta ei ole enää edes yöaikaan.

Lyhimmillään tiilikaton maalauksessa kestää kolme päivää, jos koko katon ehtii käsitellä yhdessä päivässä. Peltikaton kohdalla urakasta voi selvitä lyhimmillään kahdessa päivässä. Kokonaisurakan lopullinen kesto riippuu rakennusten määrästä ja sääolosuhteista.

Sammleen poisto hinta
bottom of page